Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияXXI век сме, а нямаме електронно направление за

...
Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияXXI век сме, а нямаме електронно направление за
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова за PCR-ите: XXI век сме, а нямаме електронно направление

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: " Нова телевизия "

" XXI век сме, а нямаме електронно направление за PCR тест ". От това се оплака в ефира на " Нова телевизия " персоналният лекар д-р Гергана Николова. Думите й идват в отговор на въпроса по кое време ще могат да се дават посоки за въпросното проучване за ковид.

" Няма направено електронно направление. Това е повода. Чакаме го това, макар че сме XXI век, а нямаме електронно направление. Отдавна приказваме, че би трябвало да има опция за бързи антигенни проби, които ние ще можем да назначим отдалечено, те да могат да се използват и при домашно посещаване. Така ще спестими ходенето по тъгите на пациента ", сподели тя.

" Колегите са безпределно претрупани, персоналните лекари също са доста претрупани. Вчера още веднъж загубихмве сътрудник. Работим при неимоеврни старания, с цел да можем да покрием всичко, което се случва в системата. Това, което желаеме, е да бъдем съоръжени по някакъв метод с въздможности за бърза и ранна диагностика, с цел да можем да им оказваме помощ на пациентите, да спестяваме запас ", добави тя.

" Трябва да има пунктове за пробонабиране. В огромните лечебни заведения - вършат се начело. Минаваш с колата, даже не слизаш от автомобила, взимат ти проба. Ако тя е позитивна - заминаваш в една посока, в случай че е негативна - в друга. В доста други страни това го има ", сподели още тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР